Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ανανεωση διαβατηριου αγγλια

σφυξεις νεογνου
δούκας καρδίτσα

Ονομάζεται Orion. Και η εταιρεία Lockheed Martin, εξωτερικός συνεργάτης της NASA για την υλοποίηση του project , ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η τελευταία έκδοση του σκάφους τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το πρωί της Τρίτης, 20/08 φωτίζοντας τα πολυσύνθετα συστήματα υπολογιστών που βρίσκονται μέσα σε αυτό και τα οποία μία ημέρα θα καθοδηγήσουν το Orion μέσα στο κενό του διαστήματος.


αίτια συριακού πολέμου

μουσικη στον υπνο

φιλαδελφεια χαλκηδονα πρωτομαγια

διον tv παρελαση κατερινης

Ο Gary Napier, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο CNN Money: «Αυτά τα συστήματα είναι ο εγκέφαλος και η καρδιά του διαστημόπλοιου». Επίσης, ανέφερε πως η εναρκτήρια δοκιμή να τεθεί το διαστημόπλοιο σε λειτουργία πήγε «πολύ καλά».


«Για τους επόμενους έναν με δύο μήνες η NASA θα προσθέσει περισσότερα τεχνολογικά συστήματα σε αυτό και θα συνεχίσει να ελέγχει το λογισμικό του».


Σημειώνεται πως το παραπάνω είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το Orion, στο οποίο η NASA εργάζεται από τότε που αποσύρθηκε το πρόγραμμα Space Shuttle το 2011.


Η ελπίδα είναι μία ημέρα, να εκτοξευθεί το διαστημόπλοιο πάνω στο Space Launch System (SLS), έναν πραγματικά ογκώδη πύραυλο ο οποίος και αυτός είναι υπό κατασκευή από την NASA σε συνεργασία με μία μικρή ομάδα ιδιωτών συνεργατών.


Όταν θα τεθεί σε λειτουργία, ο SLS θα είναι ο πιο ισχυρός πύραυλος που δημιουργήθηκε ποτέ.


Το ρεκόρ μέχρι στιγμής το κατέχει ο πύραυλος Saturn V της NASA, που χρησιμοποιήθηκε στις αποστολές του Απόλλων, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του 1969 κατά την οποία έγινε η προσελήνωση, και ο οποίος έχει αποσυρθεί εδώ και πολλά χρόνια.


Ο Orion και ο SLS θεωρούνται ως τα ισχυρότερα «χαρτιά» της NASA προς το μέλλον.



περας ορθοπεδικος κιατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου