Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

knock out οταν ποναω το γλενταω

εισαγγελια τρικαλα
χιλη ουρουγουαη highlights

Ο Doug Block έπεσε πάνω στην περίεργη περίπτωση της Betty και του Henri ενώ αυτός και η σύζυγός του γιορτάζαν την επέτειο του γάμου τους στην Ευρώπη στα τέλη του 2015.


πηγαινε στο μπαρ

επιπτώσεις άμβλωσης

συλλογος ντορις

"Όλα ξεκίνησαν στο Παρίσι", θυμάται ο δημιουργός ντοκιμαντέρ.


Την τελευταία ημέρα του ταξιδιού τους, το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη βόλτα, απολαμβάνοντας το ξεθωριασμένο φθινοπωρινό φως της ημέρας. Ο Block μελετούσε στο "Βόλτες στο Παρίσι", τον παρωχημένο, μεταχειρισμένο οδηγό που είχε χώσει στη βαλίτσα του την τελευταία στιγμή.


Καθώς ξεφύλλιζε τις σελίδες, ένας φάκελος έπεσε έξω, με ένα μόνο όνομα: "Betty". Έπεσε απλά στο έδαφος, σχεδόν όπως σε αργή κίνηση", λέει ο Block στο CNN Travel.


Ο φάκελος ανοίχθηκε. Στο εσωτερικό υπήρχε μια κάρτα, διακοσμημένη με έναν πίνακα του Monet: "Γυναίκα που κάθεται κάτω από τις ιτιές". Μέσα ήταν γραμμένη μια παθιασμένη δήλωση αγάπης.


"Θα με ψάξεις στο Musee D'Orsay;" έγραφε ο Henri, ο μυστηριώδης συγγραφέας. "Θα είμαι εκεί με την ψυχή και το πνεύμα μου, αν και ως φυσική παρουσία. Εκεί θα βρεις την αγάπη μου για τον Monet".


Ο Block στράφηκε στη σύζυγό του μπερδεμένος. Ποια ήταν η Betty; Ποιος ήταν ο Henri; Και πώς κατέληξε αυτό το γράμμα στον οδηγό του;


Δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι η επιστολή θα σηματοδοτούσε την αρχή μιας παγκόσμιας αναζήτησης, ενός διεθνούς έργου αγάπης που γιορτάζει το Παρίσι και τη διαρκή δύναμη του ρομαντισμού.


Μια ξεχωριστή ανακάλυψη


Ο Block και η σύζυγός του ταξίδεψαν στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015. Πέρασαν τις ημέρες τους περιπλανώμενοι στις μεγάλες λεωφόρους, περπατώντας στο Σηκουάνα και θαυμάζοντας τους μεγάλους ιμπρεσιονιστές στο Musée d'Orsay.


Στο δεύτερο βράδυ τους στο Παρίσι, μια Παρασκευή στις 13 Νοεμβρίου, η πόλη συγκλονίστηκε από μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.


"Θυμάμαι ότι σκέφτηκα," Θεέ μου, το Παρίσι, η πόλη της αγάπης και του ρομαντισμού θα συνδεθεί τώρα με την τρομοκρατία ", λέει ο Block.


Η ανακάλυψη της επιστολής αγάπης φάνηκε σαν ένα σημάδι της μοίρας - μια απόμερη υπενθύμιση του ρομαντισμού σε μια στιγμή οδύνης.


"Η επιστολή αγάπης χτύπησε κέντρο", λέει. "Η χρονική στιγμή, σε ό, τι αφορά όλα όσα περνούσε το Παρίσι και ολόκληρη η διεθνής αντίδραση στην τρομοκρατική επίθεση".


PARIS 2


Πηγή: CNNi/ Courtesy Doug Block


Ξεκινώντας την αναζήτηση


Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη, ο Block λέει ότι ήταν "στοιχειωμένος" από τα φαντάσματα της Betty και του Henri. Ωστόσο, αποφάσισε να ακολουθήσει αυτά τα φαντάσματα ένα χρόνο αργότερα, καθώς αισθανόταν απογοητευμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα που δίχασε την Αμερική:


"Νόμιζα ότι, ‘για να κρατήσω τα λογικά μου, έπρεπε να κάνω κάτι που να οδηγείται από αγάπη και ρομαντισμό’".



μες τα δυο της ματια opa
παναγια παντανασσα παρακλητικος κανων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου