Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

συνδεσμος παοκ καβαλα

προσκλησεις βαπτισης λουλουδια
δεν πληρωνω διοδια συνεπειες

Η ευχή στον Τσίπρα να… χάσει


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι είχε δώσει ευχή στον Αλέξη Τσίπρα να χάσει τις εκλογές που τον ανέδειξαν στην εξουσία και ότι τον είχε προειδοποιήσει ότι η υπόσχεσή του για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, χωρίς πρόγραμμα, δεν θα ήταν δυνατή.


διατροφή χωρις κρεας

παιχνιδια να διακοσμω σπιτια

φυσικη τριτης λυκειου θεωρια

Ήταν το 2014 όταν, σύμφωνα με τον Σόιμπλε, ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι σχεδίαζε «προεκλογική εκστρατεία υποσχόμενος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ αλλά χωρίς πρόγραμμα διάσωσης».


«Του απάντησα ότι του εύχομαι προς το δικό του συμφέρον να μην κερδίσει αυτές τις εκλογές γιατί δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Εάν η Ελλάδα επρόκειτο να παραμείνει στην ευρωζώνη θα ήταν υποχρεωμένη να κάνει μεταρρυθμίσεις», ανέφερε.


«Δεν μπορώ να ασχοληθώ με όσα λέει ο Βαρουφάκης»


Ερωτηθείς για την περίοδο του 2015 και συγκεκριμένα για τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι «αυτά που λέει απέχουν τόσο από την πραγματικότητα ώστε δεν μπορώ να ασχοληθώ πραγματικά μαζί τους».


Παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ελλάδα προσπαθούσε επί έξι μήνες να παραμείνει στην Ευρωζώνη χωρίς πρόγραμμα, ωστόσο υπογράμμισε ότι «σεβάστηκε το ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να τηρήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά και όταν αναγνώρισε ότι δεν μπορούσε να το καταφέρει ακολούθησε τον δρόμο των εκλογών».


rtr4oc3e


(Πηγή: Reuters/Fabrizio Bensch)


«Εγώ αυτό το κατάλαβα πολύ καλύτερα από ό, τι οι άλλοι. Ό, τι δηλαδή είπε "είμαι αναγκασμένος να κάνω τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκα, θα κάνω εκλογές, χρειάζομαι νέα εντολή από τους Έλληνες ψηφοφόρους". Την εντολή αυτή την έλαβε και τώρα με όλες τις δυσκολίες - και δεν είναι εύκολος δρόμος αυτός - η χώρα πάει καλύτερα», σημείωσε.


Grexit: «Είχαμε πει ότι καλύτερο θα ήταν να πάρει ένα time out η Ελλάδα»


Συνεχίζοντας για την περίοδο του 2015 και απαντώντας για την επαναφορά του Grexit, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ανέφερε ότι ήταν μία επικρατούσα άποψη αλλά όχι προσωπική του. Ωστόσο τόνισε ότι το σκηνικό άλλαξε έπειτα από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να «δεχθεί κάτι που προηγουμένως απέκλειε».


«Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την κρίσιμη περίοδο κατά την οποία ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποδέχτηκε τους όρους και προχώρησε σε εκλογές, η μεγάλη πλειονότητα των Υπουργών Οικονομικών, ουσιαστικά όλοι, ήταν της άποψης ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να πάρει ένα time-out με τη στήριξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Βέβαια ήταν πάντα σαφές ότι κανείς δεν μπορούσε να πιέσει την Ελλάδα. Πάντα ήταν ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα ήταν αυτή που αποφάσιζε», επεσήμανε ενώ διέψευσε και τις φήμες που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο για διαφωνία με την Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.


«Είναι γνωστό ότι μεταξύ των Υπουργών της Ευρωζώνης όλοι ήταν της ίδιας άποψης. Ο Ιταλός συνάδελφος Παντοάν το δήλωσε άλλωστε και επίσημα. Επίσης είναι γνωστό ότι η απόφαση που ελήφθη στο Συμβούλιο ήταν διαφορετική. Αλλά αυτή η απόφαση ήταν εντάξει διότι έτσι ο Τσίπρας δέχτηκε κάτι που προηγουμένως απέκλειε. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο κατέβηκε σε εκλογές», συνέχισε.


«Η Ελλάδα τελικά έμεινε στην ευρωζώνη διότι ήταν ξεκάθαρο πως αυτή ήταν που αποφάσιζε, και τελικά η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να υπογράψει νέο Μνημόνιο και να προσφύγει σε εκλογές για να επικυρωθεί η στροφή στην πολιτική της» υπογράμμισε και πρόσθεσε:



Ο όρος Grexit αναφέρεται πάντοτε σε εκείνες τις εποχές κατά τις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε λάβει τη σχετική απόφαση. Εφόσον δεν την έλαβε και εφόσον στην παρούσα κατάσταση, χάρη στις θετικές εξελίξεις δεν είναι αναγκαίο να το πράξει, το ζήτημα δεν τίθεται.



«Δεν τίθεται θέμα ελάφρυνσης του χρέους – Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με επιτυχία»




με αυτή τη μπάλα παίζουμε όλοι
ολυμπικ κοσμας χανιωτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου