Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

φωτο για ινστα

προσφυγες ανθρωπιστικη βοηθεια
απολλων καλαμαριας θυελλα φιλωτα
σκουλαρικια με ημιπολυτιμες πετρες
ανδρικά μαγιό pull and bear

Στο χωριό αυτό, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, το οποίο οι Βορειοκορεάτες ονομάζουν έκτοτε «το χωριό των επαναστατών», «μετακόμισαν» εννέα μέλη της «Red Army Faction», οργάνωση-πρόγονος του Ιαπωνικού Κόκκινου Στρατού. Μαζί και οι σύζυγοι οκτώ εξ αυτών, αλλά και τα παιδιά τους, 18 συνολικά.


καμπος χιος χυμοι

ζητειται ασκουμενος δικηγορος θεσσαλονικη

σχολη φωτογραφιας χαλκιδα

Εκεί εξακολουθούν να ζουν μόλις τέσσερις εξ αυτών, οι δύο μαζί με τις συζύγους τους, ενώ στην ίδια γειτονιά μένει και η χήρα ενός εκ των συντρόφων τους. Οι υπόλοιποι πέθαναν στα χρόνια που μεσολάβησαν, κάποιοι υπό ύποπτες συνθήκες, ενώ και τα 18 παιδιά έχουν επιστρέψει και ζουν στην Ιαπωνία.


Τακαχίρο Κονίσι, Σίρο Ακάγκι, Κιμιχούρο Ουομότο και Μοριάκι Γουακαμπαγιάσι ζουν όλοι μαζί, σε ένα τριώροφο κτίριο, απολαμβάνοντας προνόμια που είναι σπάνια στη Βόρεια Κορέα, όπως δορυφορική τηλεόραση, e-mail, και η δυνατότητα πραγματοποίησης διεθνών τηλεφωνικών κλήσεων.


Σύμφωνα με τους Japan Times, οι τέσσερις άνδρες είναι καταζητούμενοι διεθνώς για την παραβίαση του νόμου περί αεροπειρατείας, ενώ οι δύο γυναίκες βρίσκονται στη λίστα των καταζητούμενων για συμμετοχή στην απαγωγή τριών Ιαπώνων στην Ευρώπη, κατηγορίες που έχουν αρνηθεί.


sekigun ha yodogo hijacker north korea village 10
Πηγή: Reinin Shiino


Η «παρέα» αυτή την Ιαπώνων, ζει μια ήρεμη ζωή, που σε τίποτα δεν θυμίζει την ένοπλη δράση τους. Τόπος τους είναι πια η Πιονγκγιάνγκ, έστω κι αν δεν ήταν η πρώτη τους επιλογή, καθώς αρχικά ήθελαν να βρουν καταφύγιο στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο. Τα σχέδιά τους όμως άλλαξαν και βρέθηκαν να «φιλοξενούνται» από τον Κιμ Ιλ Σονγκ, τον αυστηρό ιδρυτή της Βόρειας Κορέας.


Πλέον, η ζωή τους βρίσκεται στα χέρια του εγγονού του, του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα με τις συνεχείς πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, προκαλώντας οργή στην παγκόσμια κοινότητα.


Μάλιστα, με την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο να κλιμακώνεται, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την Corriere Della Sera, ο ηγέτης της Πιονγκγιάνγκ να «χρησιμοποιήσει» τους Ιάπωνες φιλοξενούμενούς του ως «όπλο», είτε προπαγάνδας, είτε πίεσης προς την Ιαπωνία, την οποία πρόσφατα απείλησε να βυθίσει.


Η αεροπειρατεία που τους οδήγησε στη Βόρεια Κορέα


Το ταξίδι των εννέα Ιαπώνων, ηλικίας τότε από 19 ως 21 ετών, ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 1970, όταν αποφάσισαν να κάνουν αεροπειρατεία στην πτήση 351 των Ιαπωνικών Αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Τόκιο στη Φουκουόκα.


Οπλισμένοι με σπαθιά Σαμουράι και βόμβες, οι αεροπειρατές κράτησαν ομήρους τους 122 επιβάτες και το 7μελές πλήρωμα, και απειλώντας τον πιλότο ζήτησαν να αλλάξει την πορεία του αεροσκάφους και να το οδηγήσει στην Αβάνα, στην Κούβα.


hijack
Πηγή: Corriere. it


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου