Τρίτη 21 Μαΐου 2019

φρασεις με νοημα για παιδια

ξερεμυ κυρια στελλα

Η Κροατία αρνείται την κατηγορία ότι η συνοριακή αστυνομία της αντιμετωπίζει με σκληρότητα τους επίδοξους πρόσφυγες οι οποίοι προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη φτώχεια στην Ασία και τη Βόρεια Αφρική αναζητώντας μια νέα ζωή στην Ευρώπη. Απορρίπτει επίσης τις κατηγορίες περί αστυνομικής βίας και υποστηρίζει ότι οι συνοριοφύλακές της ενεργούν με βάση τα διεθνή πρότυπα.


κρεοπωλειο αργυρουπολη

ombre on medium length brown hair

γωνιακο ραφι τοιχου

Ωστόσο, πολλοί από τους περίπου 5.000 μετανάστες που ζουν σε καταυλισμούς κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, αφηγούνται μια διαφορετική ιστορία.


"Η Κροατία είναι ένα μεγάλο πρόβλημα" φώναζε μια ομάδα Πακιστανών που ζουν σε σκηνές κοντά στην πόλη Μπίχατς. Πολλοί έδειχναν τις ραγισμένες οθόνες των κινητών τηλεφώνων τους που, όπως υποστηρίζουν, τα κατέστρεψαν οι Κροάτες αστυνομικοί.


"Οι Κροάτες αστυνομικοί βλέπουν κάποιον που είναι Άραβας, μουσουλμάνος και δείτε τι συμβαίνει", είπε ο 40χρονος Μοχάμαντ από τη Γάζα, μιλώντας ιταλικά και δείχνοντας μελανιές στην πλάτη, τα χέρια και τα γόνατά του. "Ρατσιστές, ρατσιστές Κροάτες" πρόσθεσε ο Μοχάμαντ, στόχος του οποίου είναι να φτάσει στην Ιταλία όπου ζουν η σύζυγος και η κόρη του.


Η Βοσνία προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίσει την αιφνίδια αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Περίπου 11.000 άνθρωποι από την Ασία και τη Βόρεια Αφρική έχουν φτάσει φέτος στη χώρα. Η Βοσνία δεν βίωσε τη μεταναστευτική κρίση του 2015-16, όταν 1 εκατομμύριο άνθρωποι πέρασαν από τα Βαλκάνια οδεύοντας προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Αλλά, καθώς τα σύνορα σε άλλες περιοχές κλείνουν, έχει καταστεί πλέον περιοχή διέλευσης. Σύμφωνα με τις βοσνιακές αρχές, οι μετανάστες – οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αφγανοί, Ιρανοί, Σύροι και Πακιστανοί – φτάνουν στη χώρα από τη Σερβία και την Ελλάδα, μέσω Αλβανίας και Μαυροβουνίου. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι το 60% όσων έφτασαν έχουν ήδη φύγει από τη χώρα, όμως εθελοντές και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής εκτιμούν ότι τουλάχιστον 5.000 από αυτούς έχουν αποκλειστεί εκεί.


"Καθημερινά, φτάνουν 50-60 νέοι άνθρωποι και πραγματικά δεν γνωρίζω αν θα φύγουν από τη χώρα", είπε ο Αμίρα Χαντιμεχμέτοβιτς, ο διευθυντής ενός προσφυγικού καταυλισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στο Μπίχατς. "Είναι πολύ, πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε τους σωστούς αριθμούς", πρόσθεσε.



τηλεφωνο υγειονομικου θεσσαλονικης
πυροβολώ κλιση
tokyo joe athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου