Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

διευθυνση εκπαιδευσης κυκλαδων

ημερομηνια γεννησης και χαρισμα
ελληνικο φωταεριο
νερα αργυρουπολης

Κάθε νέα μαρτυρία ακόμη και φήμη που φθάνει στους αξιωματούχους των ΗΠΑ κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον για τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που παραμένει άφαντος χωρίς όμως κανείς να μπορεί να αποδείξει ότι είναι νεκρός.


ρωσια φυλακες

καλημερα μαλαμας κιθαρα

κεντρο ημερας ιασις γλυφαδα

Πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι το καλοκαίρι οι ΗΠΑ έφθασαν πολύ κοντά στο να σκοτώσουν τον ηγέτη των τζιχαντιστών κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με πολλούς Αμερικανούς αξιωματούχους.


Η επιδρομή, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ, πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορία, που ήθελε ανώτερο ηγέτη του ISIS, πιθανότατα τον Μπαγκντάντι, να βρίσκεται σε συγκεκριμένη θέση. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν ο Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί πραγματικά.


Άλλος αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι «τους τελευταίους μήνες τον είχαμε πολλές φορές στον στόχαστρό μας».


Ένας λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ αμφιβάλλουν αν σκοτώθηκε, είναι ότι μετά την επιδρομή, οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν εντόπισαν σε καμία επικοινωνία των μελών του ISIS επιβεβαίωση για τον θάνατό του και δεν υπήρξε καμία σχετική συζήτηση στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Λαμβάνοντας υπόψη το εκτόπισμα του Μπαγκντάντι, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι αν είχε σκοτωθεί, η συζήτηση γι’ αυτό θα είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις.


H αμερικανική επιδρομή ακολούθησε των ισχυρισμών της Ρωσίας ότι τον Ιούνιο ο ηγέτης του ISIS θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί σε μια έναν από τους δικούς της βομβαρδισμούς στα περίχωρα της Ράκα στις 28 Μαΐου. Οι ΗΠΑ όμως δεν εκτιμούσαν ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι.


Σε μια άλλη περίπτωση, σύμφωνα με το CNN, Αμερικανοί στρατιωτικοί που σχεδίαζαν χερσαία επιχείρηση νόμιζαν ότι βρίσκονταν στα ίχνη του Μπαγκντάντι.


Οι πηγές τους υποδείκνυαν συγκεκριμένο άτομο με όνομα Αλ Μπαγκντάντι που βρισκόταν στην περιοχή στόχου τους, όπως επιβεβαίωσε στο CNN αξιωματούχος.


Ανώτεροι στρατιωτικοί ενημερώθηκαν γι’ αυτό, αλλά δεν προχώρησαν σε επιχείρηση, καθώς στην περιοχή υπήρχαν πολλοί άμαχοι. Τώρα πιστεύουν ότι δεν ήταν τελικά ο Μπαγκντάντι. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το άτομο που εντόπισαν είχε οποιαδήποτε σχέση με τον αρχηγό του ISIS.






Video: Αποκλειστικό CNNi: Η ζωή στην «πρωτεύουσα» του ISIS


τι νηστεια ειναι σημερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου