Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

βοηθημα γλωσσας δ δημοτικου σαββαλας

ξυλα για τζακι ενεργειακο
λυσεις στατιστικης 2015
λαικες επιτροπες αγωνα

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά που τρώνε πρωινό κάθε μέρα, έχουν καλύτερο διατροφικό «προφίλ», λαμβάνοντας τις αναγκαίες ποσότητες βιταμινών, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου και άλλων βασικών συστατικών.


δυο ελιες wine

τσαι κιτρινο καναρι

συνταγη για φασολια μαυροματικα

ελα στη θεση μου γυρισματα

Οι ερευνητές του Κολεγίου King's και της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, με επικεφαλής τη λέκτορα διατροφολογίας δρα Γκέρντα Ποτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό «British Journal of Nutrition», ανέλυσαν στοιχεία για 802 παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως δέκα ετών και 884 ηλικίας 11 έως 18 ετών. Ως επαρκές πρωινό θεωρήθηκε η κατανάλωση τουλάχιστον 100 θερμίδων μεταξύ έξι και εννέα το πρωί.


Σύμφωνα με την μελέτη, σχεδόν ένα στα τρία παιδιά (32%) που παρέλειπαν το πρωινό, δεν λάμβαναν την ελάχιστη συνιστώμενη ποσότητα σιδήρου (έναντι ποσοστού μόνο 4% για τα παιδιά που έτρωγαν κανονικά το πρωί). Ανάλογες ελλείψεις υπήρχαν και για το ασβέστιο (19% έναντι 3%) και το ιώδιο (22% έναντι 3%).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου