λυσεις στατιστικης 2015
λαικες επιτροπες αγωνα
Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά που τρώνε πρωινό κάθε μέρα, έχουν καλύτερο διατροφικό «προφίλ», λαμβάνοντας τις αναγκαίες ποσότητες βιταμινών, ασβεστίου, σιδήρου, ιωδίου και άλλων βασικών συστατικών.
δυο ελιες wine
τσαι κιτρινο καναρι
συνταγη για φασολια μαυροματικα
ελα στη θεση μου γυρισματα
Οι ερευνητές του Κολεγίου King's και της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, με επικεφαλής τη λέκτορα διατροφολογίας δρα Γκέρντα Ποτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό «British Journal of Nutrition», ανέλυσαν στοιχεία για 802 παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως δέκα ετών και 884 ηλικίας 11 έως 18 ετών. Ως επαρκές πρωινό θεωρήθηκε η κατανάλωση τουλάχιστον 100 θερμίδων μεταξύ έξι και εννέα το πρωί.
Σύμφωνα με την μελέτη, σχεδόν ένα στα τρία παιδιά (32%) που παρέλειπαν το πρωινό, δεν λάμβαναν την ελάχιστη συνιστώμενη ποσότητα σιδήρου (έναντι ποσοστού μόνο 4% για τα παιδιά που έτρωγαν κανονικά το πρωί). Ανάλογες ελλείψεις υπήρχαν και για το ασβέστιο (19% έναντι 3%) και το ιώδιο (22% έναντι 3%).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου