Κυριακή 28 Απριλίου 2019

ξημερωμα λεξικο

επιδομα για παιδια με αυτισμο κυπρος
τιμ ανανιαδης

«Ζήτησα στην ομιλία μου ένα και μόνο πράγμα από τον κ. Μητσοτάκη. Να ανέβει μετά από μένα στο βήμα της Βουλής, και μιας και επικαλείται τη συμφωνία αλήθειας, να ξεκαθαρίσει αν κατά τη γνώμη του σε αυτόν τον τόπο, υπήρξε ποτέ και υπάρχει μέχρι σήμερα σκάνδαλο Siemens. Και ύστερα ανεβήκατε στο βήμα και κάνατε πως δεν ακούσατε τίποτα και απλά διαβάσατε την ομιλία που σας έγραψαν οι συνεργάτες σας. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας πρέπει να έχετε το θάρρος να ανέβετε στο βήμα της βουλής και να πείτε αλήθεια» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:


ξενωνας ρουσση

«Όχι μόνο αρνείστε να απαντήσετε, αλλά όταν αναγκάζεστε να προφέρετε τη λέξη Siemens δεν βάζετε μπροστά τη λέξη ‘σκάνδαλο’. Θα βάλετε πλάτη μαζί μας για να επαναδιαπραγματευτούμε για να κερδίσει το ελληνικό δημόσιο όσα του έχουν στερήσει οι συμφωνίες που κάνατε εσείς για τη Siemens;».


«Το μόνο που θέλετε να πετύχετε είναι, όχι να αποδείξετε ότι εσείς και το κόμμα σας είστε αθώοι αλλά να πείτε στον ελληνικό λαό ότι όλοι είναι ίδιοι. Δεν ήξερα ότι η διαπλοκή 40 χρόνια σε αυτόν τον τόπο έχει το όνομα Καλογρίτσας. Σε τι τον ευνοήσαμε; Θέλετε να αντιπαραβάλλουμε όλα όσα έχετε κάνει σε όλους τους καναλάρχες και εκδότες που δεν πλήρωσαν ούτε 1 ευρώ για να αποκτήσουν νόμιμες άδειες; Από πού να ξεκινήσουμε και που να σταματήσουμε», υπογράμμισε.


Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «κοινό συκοφάντη» τον κ. Μητσοτάκη καθώς όπως είπε «ήρθε χωρίς ντροπή για να επαναφέρει το θέμα με το πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Γιώργου Σταθάκη».


«Δεν γνωρίζετε ότι έχει παρθεί οριστική απόφαση στην Επιτροπή της Βουλής και αθωώθηκαν με σύμφωνη γνώμη και του εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και των δικαστών;» είπε ο κ. Τσίπρας.


Τηλεοπτικές άδειες


Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «συνεχίζει με φανατισμό να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και να αναμασάει τα επιχειρήματα των καναλαρχών χωρίς κανένα πρόσχημα».


«Λέτε ότι ο στόχος μας είναι να στήσουμε τη δική μας διαπλοκή. Αυτό που κάνουμε θέλει πολύ μεγάλη γενναιότητα. Και άλλες κυβερνήσεις προσπάθησαν. Δεν είναι εύκολο πράγμα από το πρωί μέχρι το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι και να διαστρεβλώνουν τα πάντα. Θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Όμως εμείς δώσαμε μία υπόσχεση στον ελληνικό λαό. Θα πάμε μέχρι τέλους. Δεν μας έχει κανένας στο χέρι εμάς. Εσείς είστε για την καρέκλα» τόνισε ο Πρωθυπουργός.


Πλειστηριασμοί


Κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «κρεσέντο πολιτικής υποκρισίας».


«Το 2008 έγιναν στη χώρα 43.000 πλειστηριασμοί ακινήτων σε τράπεζες. Το 2009 έγιναν 52.000, το 2010, 48.000, το 2011, 44.100, το 2012, 26.000, το 2013, 19.200, το 2014, 16.000. Το 2015 δεν έγινε κανένας πλειστηριασμός και το 2016 έγιναν 500.


Αυτή είναι η πραγματικότητα αλλά ο ελληνικός λαός τώρα μαθαίνει ότι υπάρχει θέμα πλειστηριασμών. Σας έπιασε ο πόνος τώρα. Αλλά εμείς είχαμε να αντιπαρατεθούμε απέναντι στις δικές σας υπογραφές» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση για του πλειστηριασμούς σε συνεργασία με τις ΔΟΥ και τους δήμους.




πενθημερη γιαννενα
παραχωρηση γηπεδων
διεθνεις μη κυβερνητικοι οργανισμοι
ενοικιαζομενα δωματια τηνος σουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου